Картинки за оцветяване

Спомняте ли си времето, когато сте били деца и сте харесвали картинки за оцветяване?! Когато картинките са оживявали в един ваш приказен свят?! Децата в наши дни също обожават да рисуват и оцветяват. Изненадващ и любопитен е фактът, че оцветяването и рисуването са единствените предучилищни дейности, които развиват мисловната и креативна дейност при децата. Затова учителите в детските градини и предучилищни групи, а също и родителите, трябва да насърчават децата с повече картинки за оцветяване и рисуване. Още повече, че такива картинки са лесни за намиране и отпечатване в тези дни на електронните медии, когато родителите и учители могат да изтеглят и отпечатат разнообразни и интересни картинки за оцветяване.

Картинки за оцветяване
Рисунките на Дисни и коледните герои са особено популярни сред децата на всякаква възраст. Приказните принцеси и принцове или непохватните и симпатични джуджета са герои от техните приказки, мечти и фантазии. Картинки за оцветяване с тези герои са малко по-трудни, но не и невъзможни за намиране. Трябва само малко да се поразровите из интернет.

Коледа е чуден семеен празник, през който децата са си в къщи. Добре е, за да не вършат бели, да им намерите няколко картинки за оцветяване и да ги държите заети докато например приготвяте коледната трапеза. С помощта на няколко изтеглени картинки от интернет и домашния принтер, може да ангажирате вниманието на детето и то с дейност, която развива жизнено важни способности като концентрация, точност на очите, ръцете, пръстите и т.н.

Празниците са особено хубави дни както за вас, така и за децата, които са почивка. Те са и подходящо време да им подарите няколко картинки за оцветяване. Красиво оцветената картинка вдъхва на децата вяра в собствените им възможности и умения, което е важно за тяхното психологическо развитие. А докато детето ви се занимава с чудните герои, вие може да намерите малко време и за себе си. Не чакайте още, а намерете няколко картинки за оцветяване за детето си.